Skip Navigation LinksKezdőlap > Letölthető dokumentumok > Polgármesteri hírlevelek

Polgármesteri hírlevelek

1 2 3 4 5 6 7 

pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. október

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Utolsó Polgármesteri Hírlevéllel búcsúzom Önöktől. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 9 évig tudásom legjavát adva szolgálhattam Önöket polgármesterként. Október 13-án új korszak veszi kezdetét településünkön. Remélem, hogy az elmúlt 9 év eredményeire még nagyon sokáig emlékeznek, hiszen a sok beruházás, felújítás mind, mind az Önök érdekében történt. Nem ismétlem önmagam, hiszen aki nyitott szemmel jár, annak nem kell megmagyarázni milyen nagy változáson mentünk keresztül két ciklusidő alatt. A kampány végénél tartunk, és sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy egyesek önkontrollt nem ismerve „törnek” előre, még bűncselekményre is sor került (részleteket a nyomozás ideje alatt nem közölhetek). Az október 13-ai önkormányzati választásokon arról döntünk majd, hogy tudunk-e alkalmas vezetőket választani a települések élére. Kicsit aggaszt, amit látok, hallok a kampányban, s csak remélni tudom, hogy a többség reálisan gondolkodik, mert akkor lesz jövőkép és remélhetőleg fejlődés is minden hátráltató és rosszindulatú, „pávatáncot” járó önjelölt(ek) ellenére is. Az, aki görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, mindenkin átgázolva törtet a „célja” felé, az sosem lesz őszinte és nyitott az ember. Aki jelöltette magát polgármesternek, képviselőnek, megválasztása esetén legfőbb dolga a jogkövető magatartás lesz. Minden tisztességes indulónak sok sikert kívánok és „Jó szerencsét!”, Petőfibánya érdekében pedig mindannyiunknak azt kívánom, hogy minden Petőfibányai, aki eljön október 13-án szavazni, a legjobb szándéktól vezéreltetve, a település érdekében a legmegfelelőbb döntést hozza!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. augusztus

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

2019. Mérföldkő ez a dátum községünk életében, hiszen 70 éve született településünk és 30 éve vált külön Lőrincitől. Ez alkalomból jubileumi ünnepséget rendezünk szeptember 6-án és 7-én, melyre ezúton is minden kedves Lakosunkat szeretettel meghívok! Augusztus 24-én a már hagyománnyá vált Rock-napok kerülnek megrendezésre, ahová szeretettel várjuk a rock szerelmeseit. Még van egy kis idő hátra a vakációból, de a tanévkezdés hipp-hopp, és itt lesz a nebulók „örömére”, ami a gyermekes családoknak nagy kihívást jelent. Ebben segítünk a már megszokott tanévkezdési támogatással. Az állatbarátoknak üzenem, hogy az ebösszeírást se felejtsék el, mert a kötelezettség elmulasztása büntetést ró maga után. Remélem, hogy szeptemberig még mindenkinek van egy kis üdülésre, kikapcsolódásra ideje, vagy egy-egy hétvégi strandolásra! Használják ki még a nyárvégi lehetőségeket és pihenjenek sokat, hogy a szeptembert feltöltődve, teljes erőbedobással kezdhessék!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. július

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Üdvözlöm Önöket a nyár közepén! Az idei nyár is változatosnak tűnik, hol elviselhetetlen a kánikula, hol pedig viharos, bár utóbbi egyelőre elkerült bennünket – szerencsére! A visszajelzések és saját bőrünkön is úgy érezzük, hogy az önkormányzat által megrendelt szúnyoggyérítésnek megvolt a haszna. Megszűnt az elviselhetetlen szúnyoginvázió. Ha hasonló, már-már elviselhetetlen állapotot tapasztalnak, azonnal jelezzék ezt a Polgármesteri Hivatal felé, ha lehetőségünk van megoldani a problémákat, rajtunk nem múlik. A rágcsálóírtás is megtörtént, az írtással megbízott cég rekord számú élőlényt pusztított el, s az Ő külön kérésük is az a lakosság felé, hogy közterületen, kint a szabadban ne etessenek semmilyen háziállatot, mert a patkányok számára annál nincs csalogatóbb dolog, s ilyen esetben az élelemforrás közelébe rakják fészküket. Már nemcsak kérés, hanem kötelesség is tartózkodni ezen korábban bevett szokásoktól, ugyanis a Képviselő-testület éppen ennek megakadályozása érdekében rendeletben szabályozta ezen esteket, melyekre a 2. oldalon felhívom a figyelmet. Remélem, hogy a nyár második felére mindenkinek van egy kis üdülésre, kikapcsolódásra ideje, vagy egy-egy hétvégi strandolásra! Használják ki a nyár adta lehetőségeket és pihenjenek sokat! Élményekben gazdag szünidőt és szabadságot kívánok mindenkinek!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. május-június

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Azt mondják a májusi eső aranyat ér, de egész hónapon keresztül, azért már ez kicsit soknak tűnik. Áprilisban még a szárazságtól szenvedtünk, májusban pedig csak esik és esik… A klasszikus tavaszból nem sokat kaptunk, sőt szinte semennyit, s máris itt a nyár, vagy itt kellene lennie! Akik jártak a Bánya úton, láthatták, elkezdődött az útfelújítás, melyet még kiegészít a padkázás és a település útjainak kátyúzása. Pályáztunk az Apci útra, s ha nyerünk, akár még idén arra is új aszfalt kerülhet. Június 8-án tartja a Petőfibányáért Egyesület a 13. Bányász Emléknapot, melyre minden kedves lakosunkat invitálom. A program jó alkalom lesz arra, hogy kipróbáljuk a szabadtéri színpad előtti új térkő előnyeit, illetve ha elkészül, akkor a napvitorlát a tér fölött – csak süssön ránk a Nap! S ha már elméletileg itt a nyár, a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánok, s azt, hogy használják ki az évszak adta lehetőségeket a pihenésre, kirándulásra, üdülésre – ha egyszer megjön a jó idő! Több megkeresés is volt, hogy a Képviselő-testület hétvégén rendeletben tiltsa meg a fűnyírást. Megtárgyaltuk, de észszerűtlen az ötlet. Van rendeletünk, amelyben éppen azt szankcionáljuk, aki a telkén nem vágja le a füvet, az már abszurd lenne, ha azt is büntetnénk, aki egyébként egész héten estig dolgozik, és csak hétvégén tud kertet művelni. Arra azért megkérem a fűnyíró embereket, hogy legyenek figyelemmel környezetükre, szomszédjaikra, és ha az időjárás engedi, inkább szombaton nyírják a füvet, vasárnap pedig pihenjenek! A fűnyírást ne túl korán és ne túl későn ejtsék meg, illetve ha van elektromos fűnyírójuk, akkor inkább azzal oldják meg, amely jelentősen kisebb hanghatást bocsát ki.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. április

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Azt mondják az április a bolondok hónapja, ezt megerősíteni látszik az időjárás viselkedése is. Meleg, szeles, és hideg napok összevisszasága van jelen, ami az emberek állóképességét is megkérdőjelezi. Mégis örülünk, hiszen ez már a tavaszt jelenti, a megújulást, a természet ébredését, ami jó érzéssel tölt el mindenkit. Azt látom, hogy az utca tele van emberekkel, mosolyognak egymásra, a kiskertekben szorgos kezek ültetnek, a házak előtti árkokat elkezdték tisztítani, és ez nagy örömmel tölt el. Már csak az eső hiányzik, ami bizony nagyon kellene már a növényeknek, hogy gyökeret növesszenek, a fűnek, hogy zöldülhessen, a közterületeknek, hogy megtisztuljanak a portól. Bármennyire is szeszélyes az időjárás, nekem ez a legszebb évszak. Április 26-án mesemondó verseny lesz, majd pedig május 11-én a hagyománnyá vált tavaszköszöntő, mely idén új helyszínnel és új programmal invitálja Önöket. A részletes programról a későbbiekben kapnak tájékoztatást.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. március

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A Képviselő-testület február 13-án elfogadta Petőfibánya község 2019. évi költségvetését. Ennek értelmében ebben az évben 521 millió Ft-ból gazdálkodik Önkormányzatunk. Jó hír, hogy a Képviselő-testület – már-már hagyományokhoz ragaszkodva ugyanannak a képviselőnek a kivételével – ebben az évben is megszavazta, hogy a szociális ellátások terén szinte az egész lakosságot támogassuk, ahogyan azt tavaly is tettük mintegy 14 millió Ft összegben! 43.805 ezer Ft összegű beruházást (óvodai konyhafelújítás, Bánya utca aszfaltozása, térfigyelő kamerák felújítása, buszmegálló fűtéskorszerűsítése) terveztünk be az idén. A Sporkört, a PKTK-t és a civil szervezeteket 11 millió Ft támogatáshoz juttatjuk. A lakosság körében 20 millió Ft támogatást terveztünk be erre az évre. A tavasz már beköszöntött, ezért felhívom a kedves lakosok figyelmét, hogy ellenőrizzék a házuk előtti, melletti vízelvezető árkok állapotát, és az úttestig terjedő területet tartsák tisztán, hiszen az az ingatlantulajdonos feladata. A társasházban élőket pedig arra kérem, hogy háztartási szemetüket a ház konténerébe tegyék és ne mellé, mert igen csúnya látvány és fertőző is a szétmállott zacskókból kiáramló szemét. A szelektív konténerbe pedig csak az abba való hulladékot gyűjtsék! Sajnos nem mindenki nőtt még fel ezekre a feladatokra – megkeserítve a közösségi szabályokat betartók életét. Úgy gondolom, hogy a becsületes állampolgárnak belső késztetése is van arra, hogy ahol lakik, az tiszta, rendezett legyen. A sok tavaszi munka mellett természetesen ne feledkezzünk meg a községi rendezvényekről sem, hiszen ez jelent kikapcsolódást, ünneplést számunkra. Ezúton hívom meg Önöket a Petőfi térre a március 15-i ünnepségünkre, mely rendezvényt 2019. március 14-én (csütörtökön) 10:30 órakor tartjuk. Idén tavasszal a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, március 31-én hajnali 2-ről 3-ra kell majd előretekerni az óra mutatóját.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. január

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A 2019. év első Hírlevelében mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! Remélem, hogy jól teltek az ünnepek, és az új évet új reményekkel, feladatokkal és célokkal kezdték! Az önkormányzatnál ebben az évben igen sok teendő vár ránk. Gondolom sokan nem tudják, hogy ebben az évben Petőfibánya jubileumi évet tart. Mégpedig többszörös jubileumot ünneplünk az év során. 70 éves lesz Petőfibánya, 30 éve vált önálló községgé, és 65 éves a Művelődési ház, 10 éve kapta az óvodánk a Mini Manó nevet. Tehát van mit ünnepelni ebben az évben. Szeretnénk is emlékezetessé tenni Önök számára ezeket a dátumokat. Tavaly támogatást nyertünk konyhafelújításra, most készül az idei költségvetés és még további pályázatokat adtunk be a Petőfibányai Kulturális és Testnevelési Közalapítvánnyal és a Petőfibányáért Egyesülettel. Azt gondolom, hogy nem fogunk unatkozni ebben az évben sem, de ez jó dolog, mert akkor megy előre a világ, ha céljaink vannak és ezek tükrében dolgozunk. Még két fontos dolog, Európai Uniós és önkormányzati választások éve is van, ami szintén sok feladatot ad dolgozóinknak, és természetesen Önöknek is, hiszen az Önök szavazatai fogják eldönteni a jövőnket. Azt kívánom, hogy az itt lakó emberek is legyenek részesei ennek az izgalmas évnek, és együtt örüljünk az eredményeknek! Még egy fontos információ 2019. február 13-án reggel 10 órától 14 óráig a település teljes területén áramszünet lesz.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. december

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Túlvagyunk a második adventi gyertya gyújtásán, ez már a karácsonyra készülődés, az év végi ünnepi várakozás időszaka. Nagyon sok minden történet ebben az évben, ami jó volt. A legnagyobb öröm, hogy mindkét óvoda felújítása befejeződött, és egy új intézményt is avattunk, mégpedig a bölcsődét. Ez óriási változás a település életében, hiszen 7 kis lurkó kezdhette meg közösségi életét, így a szülők visszamehettek dolgozni a munkahelyükre. Remélem, hogy mindig teltház lesz a bölcsiben, hiszen a születések száma évről évre növekszik, ami örvendetes. A tél még várat magára, de az év végi rendezvényekre szeretettel várom Önöket, hogy együtt ünnepelhessünk, beszélgessünk még egy jót! December 14-én 17 órakor találkozunk, hogy megcsodálhassuk a színházteremben a gyönyörű községi karácsonyfát, mely fenyőt az idén Szerencsés Istvántól kaptuk, és a kézimunka szakkör tagjai öltöztették fel. Köszönjük! Az év utolsó hírlevelében engedjék meg, hogy minden Petőfibányán élőnek nagyon boldog Karácsonyt és boldog Új évet kívánjak szeretetben, békességben!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. november

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Szédítő gyorsasággal közeleg az év vége, és jelenleg is a nyarat idéző időjárás pozitív hatásait élvezhetjük. S bár egyenlőre nem kopogtatott a hideg tél, azért mi elkészítettük az idei télre az aktuális síkosságmentesítési tervünket, a brigád állandó tagjai, illetve a közfoglalkoztatási jogviszonyban álló alkalmazottak is tisztában vannak feladataikkal, amely alapján a tél beköszöntével a havas, jeges utakat, közterületi lépcsőket szórják, seprik, tisztítják. Remélem, hogy a Lakosság is tisztában van a saját felelősségével és kötelezettségeivel, azaz, hogy mindenki köteles saját ingatlana előtti járdát az útszakaszig síkosságmentesíteni. Ha még emlékeznek, tavaly megkértem a lakosságot (különösen azokat, akik kritikával illették a korábbi síkosságmentesítéseket), hogy várjuk azokat, akik ráérnek és tudnak is segíteni. Szerencsére nagyobb havazás nem volt, de jelentkező sem! Ha önkéntes hómunkások jelentkezését idén a tapasztalatból kiindulva már nem is várom, arra azért megkérem Önöket, hogy a saját háza előtt mindenki söpörje el a havat, ez elsősorban saját érdeke mindenkinek.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. október

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Igazán nem lehet panaszra okunk, hiszen a szeptemberi zord időjárás után tombol a vényasszonyok nyara. Ez nagyon kellemes mindenkinek, aki szereti a természetet. Ha tudnak, menjenek ki a szabadba, sétáljanak, élvezzék a napsütés jótékony hatását! Sőt, aki bírja szusszal, az 21-én a „Zagyvarunning” futóversenyen is részt vehet, amely érinti településünket is. Mi is biztosítunk majd egy frissítő állomást a versenyzőknek. 17-én szerda 14 órakor a selypi út ünnepélyes átadója lesz, melyre mindenkit várunk. Azért nem kell megfeledkeznünk arról sem, hogy előbb-utóbb, de remélhetőleg utóbb jön a tél. Aki tűzifát szeretne igényelni, annak megnyílt a lehetőség, kérem éljenek vele, a kérelmeket folyamatosan várjuk, az utolsó beadási határidő december 12. Közeledik a Mindszentek, ne feledkezzünk meg eltávozott szeretteinkről, látogassuk meg őket a temetőben! Mindenkinek még sok napsütéses napot, hosszú vénasszonyok nyarát kívánok, hogy minél kevesebbet kelljen fűteni!