Skip Navigation LinksKezdőlap > Önkormányzat > Ügyek elektronikus indítása (ELÜGY)

Ügyek elektronikus indítása (ELÜGY)

Az elektronikus ügyintézés kezdeményezése ügyfélkapus regisztrációhoz kötött. A kapcsolatfelvétel az önkormányzati hivatali portál (OHP) internetes felületén https://ohp.asp.lgov.hu/nyitólap keresztül tehető meg.

Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Internet Explorer, Chrome, Firefox, , stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.

Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település lekérdezését, majd kiválasztását követően van lehetőség az ügyindításra. A használat feltétele az Önkormányzati Hivatali Portálon való regisztráció. Az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat tárhelyére.

Minden irat az „előlap” oldal kitöltését igényli, amelyen a beadvány kitöltőjének adatait kell megjelölni, valamint azt, hogy saját vagy más személy ügyében jár el. Az előlap kitöltését követően valamely fenti nyílra kattintással a „Főlap” kitöltése következhet. A sárgával jelölt sávok kitöltése kötelező.

A program 15 percenként – egy perces figyelmeztetés után – leállítja a kitöltési folyamatot, amennyiben nem kattintunk az egy perc alatt a folytatás gombra. Ennek következményeként, az addig beírt adatok elvesznek, újraindítás szükséges.

Az űrlap kitöltését követően az Ellenőrzés futtatása következik. A hibátlan űrlap letölthető és menthető a felhasználó gépén. A rendszer élesítését követően a bevallás a feltöltés ikonnal elektronikusan elküldhetővé válik. A benyújtó a beérkezésről visszajelzést kap, de az önkormányzati adóhatóság az önadózás szabályaira való tekintettel külön értesítést nem küld.

Elektronikus ügyintézés az  E-önkormányzat portálon

Elektronikus űrlap kitöltésével kezdeményezhető eljárások

YOUTUBE TÁJÉKOZTATÓ VIDEÓK:

Iparűzési adó bevalláshoz

Adóegyenleg lekérdezés

Gépjárműadó ügyintézés

Szálláshely bejelentés

Anyakönyvi ügyek

Szociális ügyek