Skip Navigation LinksKezdőlap > Letölthető dokumentumok > Polgármesteri hírlevelek

Polgármesteri hírlevelek

1 2 3 4 5 6 7 

pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. március

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A Képviselő-testület február 13-án elfogadta Petőfibánya község 2019. évi költségvetését. Ennek értelmében ebben az évben 521 millió Ft-ból gazdálkodik Önkormányzatunk. Jó hír, hogy a Képviselő-testület – már-már hagyományokhoz ragaszkodva ugyanannak a képviselőnek a kivételével – ebben az évben is megszavazta, hogy a szociális ellátások terén szinte az egész lakosságot támogassuk, ahogyan azt tavaly is tettük mintegy 14 millió Ft összegben! 43.805 ezer Ft összegű beruházást (óvodai konyhafelújítás, Bánya utca aszfaltozása, térfigyelő kamerák felújítása, buszmegálló fűtéskorszerűsítése) terveztünk be az idén. A Sporkört, a PKTK-t és a civil szervezeteket 11 millió Ft támogatáshoz juttatjuk. A lakosság körében 20 millió Ft támogatást terveztünk be erre az évre. A tavasz már beköszöntött, ezért felhívom a kedves lakosok figyelmét, hogy ellenőrizzék a házuk előtti, melletti vízelvezető árkok állapotát, és az úttestig terjedő területet tartsák tisztán, hiszen az az ingatlantulajdonos feladata. A társasházban élőket pedig arra kérem, hogy háztartási szemetüket a ház konténerébe tegyék és ne mellé, mert igen csúnya látvány és fertőző is a szétmállott zacskókból kiáramló szemét. A szelektív konténerbe pedig csak az abba való hulladékot gyűjtsék! Sajnos nem mindenki nőtt még fel ezekre a feladatokra – megkeserítve a közösségi szabályokat betartók életét. Úgy gondolom, hogy a becsületes állampolgárnak belső késztetése is van arra, hogy ahol lakik, az tiszta, rendezett legyen. A sok tavaszi munka mellett természetesen ne feledkezzünk meg a községi rendezvényekről sem, hiszen ez jelent kikapcsolódást, ünneplést számunkra. Ezúton hívom meg Önöket a Petőfi térre a március 15-i ünnepségünkre, mely rendezvényt 2019. március 14-én (csütörtökön) 10:30 órakor tartjuk. Idén tavasszal a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, március 31-én hajnali 2-ről 3-ra kell majd előretekerni az óra mutatóját.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2019. január

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A 2019. év első Hírlevelében mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! Remélem, hogy jól teltek az ünnepek, és az új évet új reményekkel, feladatokkal és célokkal kezdték! Az önkormányzatnál ebben az évben igen sok teendő vár ránk. Gondolom sokan nem tudják, hogy ebben az évben Petőfibánya jubileumi évet tart. Mégpedig többszörös jubileumot ünneplünk az év során. 70 éves lesz Petőfibánya, 30 éve vált önálló községgé, és 65 éves a Művelődési ház, 10 éve kapta az óvodánk a Mini Manó nevet. Tehát van mit ünnepelni ebben az évben. Szeretnénk is emlékezetessé tenni Önök számára ezeket a dátumokat. Tavaly támogatást nyertünk konyhafelújításra, most készül az idei költségvetés és még további pályázatokat adtunk be a Petőfibányai Kulturális és Testnevelési Közalapítvánnyal és a Petőfibányáért Egyesülettel. Azt gondolom, hogy nem fogunk unatkozni ebben az évben sem, de ez jó dolog, mert akkor megy előre a világ, ha céljaink vannak és ezek tükrében dolgozunk. Még két fontos dolog, Európai Uniós és önkormányzati választások éve is van, ami szintén sok feladatot ad dolgozóinknak, és természetesen Önöknek is, hiszen az Önök szavazatai fogják eldönteni a jövőnket. Azt kívánom, hogy az itt lakó emberek is legyenek részesei ennek az izgalmas évnek, és együtt örüljünk az eredményeknek! Még egy fontos információ 2019. február 13-án reggel 10 órától 14 óráig a település teljes területén áramszünet lesz.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. december

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Túlvagyunk a második adventi gyertya gyújtásán, ez már a karácsonyra készülődés, az év végi ünnepi várakozás időszaka. Nagyon sok minden történet ebben az évben, ami jó volt. A legnagyobb öröm, hogy mindkét óvoda felújítása befejeződött, és egy új intézményt is avattunk, mégpedig a bölcsődét. Ez óriási változás a település életében, hiszen 7 kis lurkó kezdhette meg közösségi életét, így a szülők visszamehettek dolgozni a munkahelyükre. Remélem, hogy mindig teltház lesz a bölcsiben, hiszen a születések száma évről évre növekszik, ami örvendetes. A tél még várat magára, de az év végi rendezvényekre szeretettel várom Önöket, hogy együtt ünnepelhessünk, beszélgessünk még egy jót! December 14-én 17 órakor találkozunk, hogy megcsodálhassuk a színházteremben a gyönyörű községi karácsonyfát, mely fenyőt az idén Szerencsés Istvántól kaptuk, és a kézimunka szakkör tagjai öltöztették fel. Köszönjük! Az év utolsó hírlevelében engedjék meg, hogy minden Petőfibányán élőnek nagyon boldog Karácsonyt és boldog Új évet kívánjak szeretetben, békességben!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. november

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Szédítő gyorsasággal közeleg az év vége, és jelenleg is a nyarat idéző időjárás pozitív hatásait élvezhetjük. S bár egyenlőre nem kopogtatott a hideg tél, azért mi elkészítettük az idei télre az aktuális síkosságmentesítési tervünket, a brigád állandó tagjai, illetve a közfoglalkoztatási jogviszonyban álló alkalmazottak is tisztában vannak feladataikkal, amely alapján a tél beköszöntével a havas, jeges utakat, közterületi lépcsőket szórják, seprik, tisztítják. Remélem, hogy a Lakosság is tisztában van a saját felelősségével és kötelezettségeivel, azaz, hogy mindenki köteles saját ingatlana előtti járdát az útszakaszig síkosságmentesíteni. Ha még emlékeznek, tavaly megkértem a lakosságot (különösen azokat, akik kritikával illették a korábbi síkosságmentesítéseket), hogy várjuk azokat, akik ráérnek és tudnak is segíteni. Szerencsére nagyobb havazás nem volt, de jelentkező sem! Ha önkéntes hómunkások jelentkezését idén a tapasztalatból kiindulva már nem is várom, arra azért megkérem Önöket, hogy a saját háza előtt mindenki söpörje el a havat, ez elsősorban saját érdeke mindenkinek.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. október

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Igazán nem lehet panaszra okunk, hiszen a szeptemberi zord időjárás után tombol a vényasszonyok nyara. Ez nagyon kellemes mindenkinek, aki szereti a természetet. Ha tudnak, menjenek ki a szabadba, sétáljanak, élvezzék a napsütés jótékony hatását! Sőt, aki bírja szusszal, az 21-én a „Zagyvarunning” futóversenyen is részt vehet, amely érinti településünket is. Mi is biztosítunk majd egy frissítő állomást a versenyzőknek. 17-én szerda 14 órakor a selypi út ünnepélyes átadója lesz, melyre mindenkit várunk. Azért nem kell megfeledkeznünk arról sem, hogy előbb-utóbb, de remélhetőleg utóbb jön a tél. Aki tűzifát szeretne igényelni, annak megnyílt a lehetőség, kérem éljenek vele, a kérelmeket folyamatosan várjuk, az utolsó beadási határidő december 12. Közeledik a Mindszentek, ne feledkezzünk meg eltávozott szeretteinkről, látogassuk meg őket a temetőben! Mindenkinek még sok napsütéses napot, hosszú vénasszonyok nyarát kívánok, hogy minél kevesebbet kelljen fűteni!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. szeptember

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Beköszöntött az ősz, eljött a szeptember elseje. Mérföldkő ez a dátum községünk életében, hiszen újra van bölcsődénk az alsó ovi épületében, ahol 7 kisgyermek kezdte meg a közösségbe való beilleszkedését. Ha az óvoda mellett járnak, most még csak óriási gyermeksírás-rívás hallatszik, mert a kis bölcsisek nem igazán akarnak még anyukától távol lenni. De ez is majd elmúlik, csak ki kell bírni nekik is és a gondozó néniknek is. Megkezdődött az új tanév az iskolában és az oviban is. Sok kisgyermeknek ez az első nagy megmérettetése, ami nem kis feladat - beilleszkedni egy új közösségbe. A pedagógusoknak és a szülőknek is igazi kihívás a tanévkezdés! Ebben az évben is adunk tanévkezdési támogatást. A közelgő idősek napja alkalmából a szépkorúak önkormányzati támogatásban részesülnek. Az ősz beköszöntével gazdag programkínálattal várjuk lakosainkat rendezvényeinkre. Szeptember 15-én az immár hagyományossá vált Kopasz-hegyaljai Vigadalomra invitálom Önöket, mely nap végét tűzijátékkal zárjuk. Ugyanekkor délelőtt 11 órakor a felújított, megszépült és bölcsődei csoportszobával bővült óvoda ünnepélyes felavatására kerül sor, ahová az érdeklődőket szeretettel várjuk. Szeptember 28-án ünnepeljük az idősek napját, kérek minden szépkorút, hogy ha teheti, jöjjön le a köszöntésre! A bölcsiseknek és ovisoknak sok móka-kacagást, a diákoknak kitartást és szorgalmat, a rendezvényeinken pedig jó szórakozást kívánok!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. július

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Máris a nyár közepére érkeztünk! Az idei nyár talán a többség számára kellemesebbnek tűnik, mint a tavalyi kánikula volt a szuperviharaival. A focivébé is véget ért, az eredményekkel és a győztessel nem foglalkozom, de be kell vallanom, bennem a legnagyobb meglepetést a belgium-japán meccs keltette. Na nem az eredmény, hanem ami utána történt! Állítólag a világbajnokság egyik legizgalmasabb nyolcaddöntőjét játszották, amelyen először a Japánok vezettek 2-0-ra, s egy végletekig kiélezett csatában végül 3-2-re kikaptak. Láttam én már vesztes petőfibányai futballmérkőzés utáni állapotokat, s nem szívesen emlékszem vissza azokra a reakcióra, „megjegyzésekre”, szemétre, amit a játékosok és az a kevés számú szurkoló hagyott maga után. S az ember azt gondolhatná, hogy ez így rendben is van, mert a csalódottság, meg a vereség okozta lelki fájdalom ezt hozza ki mindenkiből, de ez nem igaz! S erre adtak a világnak csodálatos példát a Japánok. Nálam ők nyertek! Minden elismerésem az övék, ugyanis a 94. percben kapott, kiesést jelentő gól és a mérhetetlen csalódás után a játékosok – akármennyire is erejük végére értek – kitakarították maguk után az öltözőt és teljes tisztaságot, valamint egy „köszönjük” feliratot hagytak maguk után. De ezzel még itt nem volt vége...


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 június

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Üdvözlöm Önöket a gyorsan beköszöntött nyár alkalmával. A nyár elejére elkészültünk az óvoda épületeinek felújításával, és a gyermekek már birtokba is vették az „új ovit”, és az új udvari játékokat. Szeretnék egy „utcai jól informált híreknek” elébe menni. A bölcsőde szeptemberben indul, meglepetésünkre igen számos az érdeklődő Anyuka a bölcsi iránt. Mivel a létszámkeretünk adott (max. 7 fő), elsősorban azok a kisgyermekek helyezhetők el az intézményben, akiknek a szülei dolgoznak, illetve ezen felül a létszámkeret erejéig a törvény által előírt szempontok figyelembe vételével további gyermekek is. A többi gyermek is nyilvántartásba kerül, és a „kiöregedő bölcsis” helyére – aki már átmegy az oviba – jöhet a következő kisgyermek. Kérem, hogy ezt tartsák szem előtt, és ne feltételezzenek más szempont szerinti bölcsis felvételt! Ha van kérdés ezzel kapcsolatosan, akkor fel lehet keresni az óvoda vezetőt, aki pontos információval szolgál. A nyár folyamán az Fenyőfa és az Apci úton kátyúznak, illetve az ott lakók kérésére végre elhelyezésre kerülnek a fekvőrendőrök, pontos információt lentebb, a cikkben olvashatnak. A szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánok, s azt, hogy használják ki az évszak adta lehetőségeket a pihenésre, kirándulásra, üdülésre! Ne felejtsék el a rendezvényeinket sem, hiszen ezek is a hétköznapokból való kikapcsolódást ígérik. Kérem, hogy figyelmesen olvassák hírlevelünket, mert sok közérdekű információt osztunk meg Önökkel ebben a számban is!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 május

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Üdvözlöm Önöket a nyáriasan beköszöntött tavasz alkalmával, végre! Nehezen, de eljött ez is, és amilyen nehezen jött, olyan gyorsan távolodott a hőmérséklet tekintetében, hiszen szinte már-már nyárias az időjárás. A kiskertek tulajdonosai már az esőt várják, hogy egy kicsit a fák, a veteményesek fellélegezhessenek, mert nagyon szomjasak már a növények. Akik esetleg hiányolták az áprilisi hírlevelet, nekik jelzem, hogy áprilisban nem küldtünk. A tavaszköszöntőt és a hírlevelet is áprilisra terveztük, de sajnos az egyéb programok összeegyeztethetetlensége miatt kicsit minden elcsúszott. Több lakossági megkeresés is érkezett a 1,5-2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatás igénylésével kapcsolatban, melyet a tájékoztató szerint a Polgármesteri Hivatalban kellene kérelmezni. Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy sajnos ilyen támogatás, azaz a „Hazai Hatékonyság 2.0 nevű támogatás” nem létezik. A linket ne küldözgessék tovább és ne osszák meg egymással, mert elképzelhető, hogy ezzel valamilyen kártékony vírust is továbbítanak ismerőseik gépére! Kérem, hogy figyelmesen olvassák hírlevelünket, mert sok közérdekű információt osztunk meg Önökkel ebben a számban. A tavaszköszöntőre is invitálom Önöket, hogy egy kicsit együtt legyünk szórakozni, beszélgetni.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 február-március

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A Képviselő-testület február 14-én elfogadta Petőfibánya község 2018. évi költségvetését. Ennek értelmében, ebben az évben 522.286 ezer Ft-ból gazdálkodik Önkormányzatunk. Jó hír, hogy a Képviselő-testület – már-már hagyományokhoz ragaszkodva ugyanannak a képviselőnek a kivételével – ebben az évben is megszavazta, hogy a szociális ellátások terén szinte az egész lakosságot támogassuk, ahogyan azt tavaly is tettük mintegy 22 millió Ft összegben! 106 millió Ft összegű beruházást terveztünk be az idén, melyek forrását pályázati pénzekből, és saját erőből finanszírozzuk. Mindkét óvoda megújul, kialakítjuk a bölcsődét, utat építünk, és járdákat újítunk fel. A Sportot, a közművelődést és a civil szervezeteket 11 millió Ft támogatásokhoz juttatjuk. A Sport épületének hőszigeteléséhez is hozzájárulunk, amit az Sportelnök TAO pénzből szeretne megcsináltatni, az önerőt pedig mi adjuk. Igaz, hogy most még a tél mutogatja erejét, de már a tavasz is itt kopogtat az ablakon, és az Önkormányzat felméri a tél okozta károkat. Felhívom a ...