Skip Navigation LinksKezdőlap > Letölthető dokumentumok > Polgármesteri hírlevelek

Polgármesteri hírlevelek

1 2 3 4 5 6 7 

pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. december

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Túlvagyunk a második adventi gyertya gyújtásán, ez már a karácsonyra készülődés, az év végi ünnepi várakozás időszaka. Nagyon sok minden történet ebben az évben, ami jó volt. A legnagyobb öröm, hogy mindkét óvoda felújítása befejeződött, és egy új intézményt is avattunk, mégpedig a bölcsődét. Ez óriási változás a település életében, hiszen 7 kis lurkó kezdhette meg közösségi életét, így a szülők visszamehettek dolgozni a munkahelyükre. Remélem, hogy mindig teltház lesz a bölcsiben, hiszen a születések száma évről évre növekszik, ami örvendetes. A tél még várat magára, de az év végi rendezvényekre szeretettel várom Önöket, hogy együtt ünnepelhessünk, beszélgessünk még egy jót! December 14-én 17 órakor találkozunk, hogy megcsodálhassuk a színházteremben a gyönyörű községi karácsonyfát, mely fenyőt az idén Szerencsés Istvántól kaptuk, és a kézimunka szakkör tagjai öltöztették fel. Köszönjük! Az év utolsó hírlevelében engedjék meg, hogy minden Petőfibányán élőnek nagyon boldog Karácsonyt és boldog Új évet kívánjak szeretetben, békességben!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. november

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Szédítő gyorsasággal közeleg az év vége, és jelenleg is a nyarat idéző időjárás pozitív hatásait élvezhetjük. S bár egyenlőre nem kopogtatott a hideg tél, azért mi elkészítettük az idei télre az aktuális síkosságmentesítési tervünket, a brigád állandó tagjai, illetve a közfoglalkoztatási jogviszonyban álló alkalmazottak is tisztában vannak feladataikkal, amely alapján a tél beköszöntével a havas, jeges utakat, közterületi lépcsőket szórják, seprik, tisztítják. Remélem, hogy a Lakosság is tisztában van a saját felelősségével és kötelezettségeivel, azaz, hogy mindenki köteles saját ingatlana előtti járdát az útszakaszig síkosságmentesíteni. Ha még emlékeznek, tavaly megkértem a lakosságot (különösen azokat, akik kritikával illették a korábbi síkosságmentesítéseket), hogy várjuk azokat, akik ráérnek és tudnak is segíteni. Szerencsére nagyobb havazás nem volt, de jelentkező sem! Ha önkéntes hómunkások jelentkezését idén a tapasztalatból kiindulva már nem is várom, arra azért megkérem Önöket, hogy a saját háza előtt mindenki söpörje el a havat, ez elsősorban saját érdeke mindenkinek.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. október

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Igazán nem lehet panaszra okunk, hiszen a szeptemberi zord időjárás után tombol a vényasszonyok nyara. Ez nagyon kellemes mindenkinek, aki szereti a természetet. Ha tudnak, menjenek ki a szabadba, sétáljanak, élvezzék a napsütés jótékony hatását! Sőt, aki bírja szusszal, az 21-én a „Zagyvarunning” futóversenyen is részt vehet, amely érinti településünket is. Mi is biztosítunk majd egy frissítő állomást a versenyzőknek. 17-én szerda 14 órakor a selypi út ünnepélyes átadója lesz, melyre mindenkit várunk. Azért nem kell megfeledkeznünk arról sem, hogy előbb-utóbb, de remélhetőleg utóbb jön a tél. Aki tűzifát szeretne igényelni, annak megnyílt a lehetőség, kérem éljenek vele, a kérelmeket folyamatosan várjuk, az utolsó beadási határidő december 12. Közeledik a Mindszentek, ne feledkezzünk meg eltávozott szeretteinkről, látogassuk meg őket a temetőben! Mindenkinek még sok napsütéses napot, hosszú vénasszonyok nyarát kívánok, hogy minél kevesebbet kelljen fűteni!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. szeptember

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Beköszöntött az ősz, eljött a szeptember elseje. Mérföldkő ez a dátum községünk életében, hiszen újra van bölcsődénk az alsó ovi épületében, ahol 7 kisgyermek kezdte meg a közösségbe való beilleszkedését. Ha az óvoda mellett járnak, most még csak óriási gyermeksírás-rívás hallatszik, mert a kis bölcsisek nem igazán akarnak még anyukától távol lenni. De ez is majd elmúlik, csak ki kell bírni nekik is és a gondozó néniknek is. Megkezdődött az új tanév az iskolában és az oviban is. Sok kisgyermeknek ez az első nagy megmérettetése, ami nem kis feladat - beilleszkedni egy új közösségbe. A pedagógusoknak és a szülőknek is igazi kihívás a tanévkezdés! Ebben az évben is adunk tanévkezdési támogatást. A közelgő idősek napja alkalmából a szépkorúak önkormányzati támogatásban részesülnek. Az ősz beköszöntével gazdag programkínálattal várjuk lakosainkat rendezvényeinkre. Szeptember 15-én az immár hagyományossá vált Kopasz-hegyaljai Vigadalomra invitálom Önöket, mely nap végét tűzijátékkal zárjuk. Ugyanekkor délelőtt 11 órakor a felújított, megszépült és bölcsődei csoportszobával bővült óvoda ünnepélyes felavatására kerül sor, ahová az érdeklődőket szeretettel várjuk. Szeptember 28-án ünnepeljük az idősek napját, kérek minden szépkorút, hogy ha teheti, jöjjön le a köszöntésre! A bölcsiseknek és ovisoknak sok móka-kacagást, a diákoknak kitartást és szorgalmat, a rendezvényeinken pedig jó szórakozást kívánok!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018. július

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Máris a nyár közepére érkeztünk! Az idei nyár talán a többség számára kellemesebbnek tűnik, mint a tavalyi kánikula volt a szuperviharaival. A focivébé is véget ért, az eredményekkel és a győztessel nem foglalkozom, de be kell vallanom, bennem a legnagyobb meglepetést a belgium-japán meccs keltette. Na nem az eredmény, hanem ami utána történt! Állítólag a világbajnokság egyik legizgalmasabb nyolcaddöntőjét játszották, amelyen először a Japánok vezettek 2-0-ra, s egy végletekig kiélezett csatában végül 3-2-re kikaptak. Láttam én már vesztes petőfibányai futballmérkőzés utáni állapotokat, s nem szívesen emlékszem vissza azokra a reakcióra, „megjegyzésekre”, szemétre, amit a játékosok és az a kevés számú szurkoló hagyott maga után. S az ember azt gondolhatná, hogy ez így rendben is van, mert a csalódottság, meg a vereség okozta lelki fájdalom ezt hozza ki mindenkiből, de ez nem igaz! S erre adtak a világnak csodálatos példát a Japánok. Nálam ők nyertek! Minden elismerésem az övék, ugyanis a 94. percben kapott, kiesést jelentő gól és a mérhetetlen csalódás után a játékosok – akármennyire is erejük végére értek – kitakarították maguk után az öltözőt és teljes tisztaságot, valamint egy „köszönjük” feliratot hagytak maguk után. De ezzel még itt nem volt vége...


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 június

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Üdvözlöm Önöket a gyorsan beköszöntött nyár alkalmával. A nyár elejére elkészültünk az óvoda épületeinek felújításával, és a gyermekek már birtokba is vették az „új ovit”, és az új udvari játékokat. Szeretnék egy „utcai jól informált híreknek” elébe menni. A bölcsőde szeptemberben indul, meglepetésünkre igen számos az érdeklődő Anyuka a bölcsi iránt. Mivel a létszámkeretünk adott (max. 7 fő), elsősorban azok a kisgyermekek helyezhetők el az intézményben, akiknek a szülei dolgoznak, illetve ezen felül a létszámkeret erejéig a törvény által előírt szempontok figyelembe vételével további gyermekek is. A többi gyermek is nyilvántartásba kerül, és a „kiöregedő bölcsis” helyére – aki már átmegy az oviba – jöhet a következő kisgyermek. Kérem, hogy ezt tartsák szem előtt, és ne feltételezzenek más szempont szerinti bölcsis felvételt! Ha van kérdés ezzel kapcsolatosan, akkor fel lehet keresni az óvoda vezetőt, aki pontos információval szolgál. A nyár folyamán az Fenyőfa és az Apci úton kátyúznak, illetve az ott lakók kérésére végre elhelyezésre kerülnek a fekvőrendőrök, pontos információt lentebb, a cikkben olvashatnak. A szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánok, s azt, hogy használják ki az évszak adta lehetőségeket a pihenésre, kirándulásra, üdülésre! Ne felejtsék el a rendezvényeinket sem, hiszen ezek is a hétköznapokból való kikapcsolódást ígérik. Kérem, hogy figyelmesen olvassák hírlevelünket, mert sok közérdekű információt osztunk meg Önökkel ebben a számban is!


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 május

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

Üdvözlöm Önöket a nyáriasan beköszöntött tavasz alkalmával, végre! Nehezen, de eljött ez is, és amilyen nehezen jött, olyan gyorsan távolodott a hőmérséklet tekintetében, hiszen szinte már-már nyárias az időjárás. A kiskertek tulajdonosai már az esőt várják, hogy egy kicsit a fák, a veteményesek fellélegezhessenek, mert nagyon szomjasak már a növények. Akik esetleg hiányolták az áprilisi hírlevelet, nekik jelzem, hogy áprilisban nem küldtünk. A tavaszköszöntőt és a hírlevelet is áprilisra terveztük, de sajnos az egyéb programok összeegyeztethetetlensége miatt kicsit minden elcsúszott. Több lakossági megkeresés is érkezett a 1,5-2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatás igénylésével kapcsolatban, melyet a tájékoztató szerint a Polgármesteri Hivatalban kellene kérelmezni. Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy sajnos ilyen támogatás, azaz a „Hazai Hatékonyság 2.0 nevű támogatás” nem létezik. A linket ne küldözgessék tovább és ne osszák meg egymással, mert elképzelhető, hogy ezzel valamilyen kártékony vírust is továbbítanak ismerőseik gépére! Kérem, hogy figyelmesen olvassák hírlevelünket, mert sok közérdekű információt osztunk meg Önökkel ebben a számban. A tavaszköszöntőre is invitálom Önöket, hogy egy kicsit együtt legyünk szórakozni, beszélgetni.


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 február-március

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A Képviselő-testület február 14-én elfogadta Petőfibánya község 2018. évi költségvetését. Ennek értelmében, ebben az évben 522.286 ezer Ft-ból gazdálkodik Önkormányzatunk. Jó hír, hogy a Képviselő-testület – már-már hagyományokhoz ragaszkodva ugyanannak a képviselőnek a kivételével – ebben az évben is megszavazta, hogy a szociális ellátások terén szinte az egész lakosságot támogassuk, ahogyan azt tavaly is tettük mintegy 22 millió Ft összegben! 106 millió Ft összegű beruházást terveztünk be az idén, melyek forrását pályázati pénzekből, és saját erőből finanszírozzuk. Mindkét óvoda megújul, kialakítjuk a bölcsődét, utat építünk, és járdákat újítunk fel. A Sportot, a közművelődést és a civil szervezeteket 11 millió Ft támogatásokhoz juttatjuk. A Sport épületének hőszigeteléséhez is hozzájárulunk, amit az Sportelnök TAO pénzből szeretne megcsináltatni, az önerőt pedig mi adjuk. Igaz, hogy most még a tél mutogatja erejét, de már a tavasz is itt kopogtat az ablakon, és az Önkormányzat felméri a tél okozta károkat. Felhívom a ...


pdf Polgármesteri Hírlevél 2018 január

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

A 2018. év első Hírlevelében mindenkinek Boldog Új évet kívánok! Remélem, hogy jól teltek az ünnepek, és az új évet új reményekkel, feladatokkal és célokkal kezdték! Ha még emlékeznek, tavaly ilyenkor óriási havazás volt, most pedig kellemes tavaszi időjárással kezdődött az újév. Bár havat hányni – egyelőre – nem kellett, Önkormányzatunknál e nélkül is munkával kezdődött a január, és ahogy látom az év első felében meg sem állunk. Gondolom, hogy emlékeznek rá, a közmeghallgatáson és más fórumokon is tájékozódhattak, hogy az óvoda felújítására beadott pályázaton nyertünk 72 millió Ft-ot. A közbeszerzés után a kivitelezővel végre aláírhattuk a szerződést, és megkezdődött a kivitelezés is. Ez átszervezést igényelt, mivel a gyermekek elhelyezését meg kellett oldani. Először a felső ovi felújítására kerül sor, így a felső óvodából ideiglenesen át kellett költöztetni a két csoportot a lenti óvodába, illetve a művelődési házba. A gyermekek ...


pdf Polgármesteri Hírlevél 2017 december

Tisztelt Petőfibányai Polgárok!

2017. év utolsó hírlevelét olvassák, melyben még sok fontos információt osztunk meg Önökkel. Remélem, hogy ez az év sem telt el hiába, sok örömet és boldogságot tudhatunk magunkénak, igaz, hogy voltak szomorú dolgok is, de ezeket az év végére el kell felejtenünk! Az év hátralévő részében azt kívánom minden községi lakónak, hogy csak jó történjen vele, pihenje ki az év fáradalmait, és megújult erővel kezdje az új évet! A december hónap még azért tart meglepetéseket, amivel kedveskedünk Önöknek. Kérem, hogy vegyenek részt az évvégi ünnepi eseményeken, hogy együtt ünnepeljük, beszélgessünk még egy jót! 15-én lesz a községi karácsony, a hagyományos vendéglátással. A színházterem már teljes pompájában várja a kedves ünnepelni vágyókat a gyönyörű karácsonyfával, melyet az idén Katona Józsefné Szabadság utcai lakosunk ajánlott fel. Köszönjük! Kívánom, hogy a Jézuska tegye boldoggá az év hátralévő részét! A magam részéről minden Petőfibányán élő embernek békés, boldog Karácsonyt, és még boldogabb új évet kívánok! Teljenek az ünnepek szeretetben, békességben!